M A R G I T - N E G Y E D

Az oldal töltődik.

Töltés elvetése

Margit-negyed arcai a Bolygó

október 10, 2023 Margit-negyed Comments Off
A Bolygó a zöld mozgalmak bázisa, fiatalok tömegét szeretné aktivizálni, mindezt úgy, hogy közben egy pezsgő, befogadó, közösségi helyet biztosítanak, ami a budapesti fiatalok önszerveződési csomópontja is egyben, meséli Körner Olga, a Bolygó vezetője. Az ajtajuk nyitva áll azok számára, akik csatlakozni szeretnének egy zöld közösséghez. Panka a Bolygó programszervezője és Máté a barkácsműhely vezetője – igen, itt az is van – garantálja az izgalmas workshopokat, előadásokat és vetítéseket a résztvevőknek.
 
Céljuk, hogy felpezsdítsék a budapesti kulturális és civil életet, hogy helyszínt, otthont és aktív közösséget nyújtsanak mindenkinek, aki aggódik a klíma- és ökológiai válság miatt, és szeretne annak megoldásáért aktívan tenni. A Bolygóban a környezetvédelem, művészetek, kultúra és az aktivizmus találkozik a közösségi cselekvéssel. Mivel kifejezetten olyan helyet kerestek, ami könnyen megközelíthető és a belvárosban van, így esett a választás a Margit-negyedre, amit alapvetően is egy nagyon izgalmas projektnek tartanak, melyben izgalmas részt venni és szerepet vállalni a városrész életének felpezsdítésében.
 
Mit lehet csinálni a Bolygóban?
• Barkácsműhely: ingyenes barkács workshopokat tartanak kezdőknek!
• Media Lab: Profi felszerelést biztosítanak ingyenesen fiataloknak podcast és videó gyártáshoz, zöld és társadalmi témákban
• Ülj be a Bolygóba, olvasni tanulni beszélgetni!: Nyitvatartási időben bárki beülhet olvasni, megbeszélést tartani, csocsózni
• Van egy ötleted? Segítenek megvalósítani!: Ha lenne egy konkrét projekt ötleted környezetvédelmi témában, de egyedül nem tudod megvalósítani, mesélj róla Olgáéknak és biztosítani tudják a szükséges eszközöket, tudást, erőforrást hozzá!
 
 
Hetente várnak benneteket izgalmas, ingyenes programokkal! Volt már náluk társas est, növény festés, drámás foglalkozás, környezetvédelmi szabad egyetem, aktivista élménybeszámoló és még sok sok minden… Csatlakozz hozzájuk, és légy részese a zöld mozgalomnak!