M A R G I T - N E G Y E D

Az oldal töltődik.

Töltés elvetése

Halbár és halbolt a körúton

július 28, 2021 Margit-negyed Comments Off

Lassan 10 éve, hogy a Halkakas bisztró berobbant a budapesti gasztrokultúrába és megnyitotta ikonikus éttermét a Dohány utában. Idén ősszel Lévai Zsuzsi alapító egy kibővített koncepcióra építve a Margit krt. 38/a földszintjén megnyitja a budai Halkakas halbárt és halboltot is.

Mint a nevéből is kiderül a helyszín megosztva lesz egyszerre egy olyan delikát, mely kifejezetten halakból készült csemegetermékekre, friss halakra koncentrál és a már korábban Pesten megismert halbisztró koncepcióra épülő vegán, vegetáriánus ételekkel kiegészült étterem. A Halkakasban felszolgált és értékesített összes hal hazai tenyésztésből származik. Nem lesznek tehát tengeri halak és halkészítmények és tenger gyümölcsei sem. A Halkakas kezdetektől fogva hazai tenyésztésű halakra koncentrál, mely nem csak különleges ízvilágot és termékportfóliót biztosít, de a bolt ökológiai lábnyomát is alacsonyan tartja. Lévai Zsuzsi tervei szerint hamarosan a Margit körúton helyszínen készült halpástétomokat, szuvidált vagy marinált halakat és friss hazai pontyot, busát, amurt vagy harcsát is vásárolhatunk és természetesen emellett az ezekből készült ételkülönlegességekből csemegézhetünk.