M A R G I T - N E G Y E D

Az oldal töltődik.

Töltés elvetése

Margit-negyed arcai Analóg Angelika és a Start Galéria Budapest - Margit-negyed

Margit-negyed arcai Analóg Angelika és a Start Galéria Budapest

november 27, 2023 Margit-negyed Comments Off
15 éve hódol a művészetnek analóg.angelika néven. Az útja a street arttól a karikatúrákig vezetett, míg mára a festészet lett a sorsa. A közösség mindig inspirálta, ezért is hozta létre a pöttöm Start Galéria Budapestet, melynek névválasztása tudatos és jövőbe mutató.
Angelika számára kulcsfontosságú volt, hogy olyan helyet találjon álmai megvalósításához, ami nemcsak közel van hozzá, de a barátai és a közösség számára is könnyen elérhető. Szerencsére a kerület adta magát, és 2 éve, miután meglátta az első pályázatot, elindította a Start Galéria Budapestet.
„Hálás vagyok a szeretetteljes fogadtatásért, legyen szó a szomszédokról, a Bem Moziról, a Cheeky. fiúkról, vagy a Dugattyús ház szépészeti bizottságának elnökéről, de külön szívmelengető, hogy a járókelők is nap mint nap legalább egy mosollyal üdvözölnek a kirakaton betekintve.”
A galéria küldetése, hogy összehozza a hétköznapi embereket és művészeket, újraélesztve a hagyományos polgári kultúrát a túldigitalizált világunkban. Elkötelezett amellett, hogy a kortárs művészet ne luxus legyen, hanem élményt nyújtson és a vásárlás pedig ne befektetés, hanem a környezetünk szépítésének céljából történjen. Szeretné, hogy az eladások segítsék a művészeket, hogy több időt fordíthassanak az alkotásra, hozzájárulva a magyar művészet fejlődéséhez. Céljai közt szerepel, hogy részt vegyen nemzetközi vásárokon és a művészekkel együttműködve tovább terjesszék a galéria és a magyar kiválóságok hírnevét.
A galéria Angelika számára valódi művészeti menedék, egyfajta kincsesbánya, ahol kifejezheti kreativitását, és ahol mások is élményekkel gazdagodhatnak. Itt nem csak képeket nézegethetsz, hanem vehetsz is és lehetőséged van megismerni a művészeket, akár személyesen is. Bemutatkozhatsz, de tapasztalatokat is cserélhetsz hasonszőrű művészlelkekkel, és péntekenként szabadon alkothatsz a Random Rajzkör keretein belül 17:00 – 20:00 óra között.