M A R G I T - N E G Y E D

Az oldal töltődik.

Töltés elvetése

Revitalizáció Z generációs perspektívából

október 3, 2023 Margit-negyed Comments Off
A II. kerület Önkormányzatának és a Budapesti Metropolitan Egyetemnek (METU) közös tavaszi projektje a Margit-negyedben lévő üres üzlethelyiségek kreatív hasznosítását célozta meg.
 

A hallgatók a negyedben található nehezen hasznosítható ingatlanokat vizsgálva a helyi közönség igényeire reagáló ötleteket dolgoztak ki, és innovatív belső tereket terveztek hozzájuk. Az elképzelések egy kutatómunka eredményeként ötlettervek szintjén születtek, miközben a diákok csoportban dolgoztak, tanulva a csapatmunka előnyeit és kihívásait.

 

A hallgatók álltal vizsgált ingatlanok:
Margit krt 11.: Az utcafronti, kirakattal rendelkező üzletheyiség befele tágas térrel rendelkezik. Az üzlethelység 2 szintes, kissé nyomott belmagassággal.
 
Török utca 10.: A régi műhely a Margit körút egyirányú mellékutcájában egy nagy, központi térből és több kisebb helyiségből áll. A helyiséget ipari tevékenység végzésére alakították ki, amelynek nyomait a mai napig őrzi.
 

Létrejött funkciók:
-Fény installációs tér / kontraszt Misley Laura és Fekete Dóra
-Skatee / screenprint and skateboard shop / Bereczki Gréta és Dombrády Bence
-Coworking iroda és kávézó / Belák Borbála és Kevés Eszter
-Studio yoga ﹠ coffee / Gellen Klaudia és Kocsis Anna
-Vacok / gyermekbarát kávézó / Hegyi Fülöp és Klinkhart Hanna
-Kalitka kiállítótér és textil workshop / Brainbooster / Mészáros Viktória és Németh Anna

 
A szuper látványtervek október folyamán, a Dugattyús ház kirakatában (Margit körút 15-17.) részleteiben is megtekinthetők.