M A R G I T - N E G Y E D

Az oldal töltődik.

Töltés elvetése

Új közösségi térrel bővülhet a Margit-negyed!

október 5, 2023 Margit-negyed Comments Off
Meghirdettük a Dugattyús-ház bérbevételi pályázatát – Új közösségi térrel bővülhet a Margit-negyed.
 
Pályázatot írt ki az önkormányzat a Dugattyús-ház földszinti helyiségének bérbeadására.
 
A Margit-negyed sokrétű építészeti örökségének egyik legszebb épülete, a Dugattyús-ház, amelynek földszintjén található az az üresen álló mintegy 600 négyzetméteres helyiség (Margit krt. 15-17. fszt. 3.), amelynek hasznosítására pályázatot írt ki a II. kerületi önkormányzat.
 
Olyan szolgáltatási, illetve kulturális tér kialakítását igyekszünk a hosszú távú bérbeadással támogatni, amely az itt élők igényeit szolgálva őrzi a modernista építészeti hagyományt és tesz eleget a mai kor elvárásainak.
 
A pályázatokat 2023. november hó 20. nap 16:00 óraig lehet benyújtani.
 
A II. kerületi önkormányzat célja egy olyan reggeltől estig nyitva tartó csomópont, találkozóhely létrehozásának elősegítése, amely hasznos, egymást kiegészítő szolgáltatásokat és széles körű programkínálatot nyújtva elégíti ki a közösségi, kulturális és mindennapi igényeket.
 
A most meghirdetett pályázattal az önkormányzat azt a 2020-ban elindított programot kívánja tovább bővíteni, amelynek révén a Margit-negyed nemcsak megújul, hanem új elemekkel egészíti ki a II. kerület szolgáltatási hálózatát és kulturális szövetét.
 
Az 1937-ben Domány Ferenc és Hofstätter Béla tervei alapján a Weiss Manfréd Vállalatok Elismert Nyugdíjpénztára által építtetett bérház egyike a korszak legelegánsabb épületeinek, legszebb lenyomatainak.
 
A kiírásban hangsúlyos elemként szerepel, hogy a pályázónak együtt kell működnie a Margit-negyed más szereplőivel, valamint a II. kerületi identitást erősítendő rendszeresen kell alkalmat teremtenie az önkormányzat közösségi programjainak. Az elképzelések szerint a Dugattyús-házban biztosítanak helyet a Margit-negyed projektirodájának illetve információs pontjának is.
 
A II. kerület korábbi ötletpályázatában felmerült tervezett funkciókat mind támogathatóak, így a Bauhaus korát és stílusát felidéző kultúrkávézó, közösségi, co-working iroda, a közösségi piac, a bérbe vehető podcast-, vlog-, videóstúdió, valamint a gyermeksarok felügyelettel (a közösségi irodát igénybe vevők gyermekei részére) is remek hasznosítási lehetőség.
 
A pályázati kiírás a www.masodikkerulet.hu oldalon érhető el, az önkormányzat az érdeklődőknek alkalmat nyújt az helyiség bejárására, a pályázatok benyújtásának határideje 2023. november 20.
 
 
 
*A képen Kis-Nagy Erzsébet Dugattyús című festménye látható