M A R G I T - N E G Y E D

Az oldal töltődik.

Töltés elvetése

#margitnegyedarcai: CHEEKY

január 5, 2023 Margit-negyed Comments Off

„Több, mint tíz éve ismerjük egymást, együtt jártunk a fodrász suliba. S bár később négy-öt éven át külön utakon jártunk, a sors végül ismét összehozott bennünket. Első közös munkahelyünk a COVID miatt zárt be, az albérletünkben pedig nem fogadhattuk a vendégeket. Ekkor amolyan startup formában fogtak össze a klienseink, többen is tíz-tizenöt alkalmat előre kifizettek kizárólag azért, hogy a Dohány utcában ismét kinyithassunk. Mi ugyanis mindig többet nyújtottunk, mint egy átlagos fodrász szalon. Bárhová mentünk is, valójában közösséget építettünk, amelynek tagjai a mai napig hűségesek hozzánk.

Fotó: W. E.

A közös munka egyre jobban ment, mi pedig egyre szűkösebben éreztük magunkat. Nagyobb helyiséget kerestünk, hasonlóan központi fekvéssel, de egy picit nyugisabb környéken. Ezt a kiadó üzletet a villamosról láttuk meg, s ma már áldjuk az eget, hogy ezt választottuk. Megtetszett a nagy kirakat, pedig akkor még nem is sejtettük, hogy nyitható is. Utóbbi azért volt kellemes meglepetés a számunkra, mert amúgy is az utca felé szerettünk volna terjeszkedni a közösségi programokkal, amit most a járdafelújítás még jobban megkönnyít. Természetesen ezt a szalont is a vendégekkel közösen újítottuk fel, együtt szereltük a vízcsöveket, a villanyvezetékeket, az egyedi tükörtartó állványokat pedig az egyik kedves ügyfelünk maga hegesztette. Nem is találni, még hasonlót sem máshol!

Nem hirdetjük magunkat óriásplakátokon, szerencsére nincs rá szükségünk. Hozzánk szeretetből jönnek a vendégek. Ennél nagyobb dicséret pedig nem létezik. Persze, mi is mindent megteszünk azért, hogy klienseink, akik ma már szinte a személyes barátaink, jól érezzék magukat a szalonban. Elvünk, s ehhez maximálisan igyekszünk tartani magunkat: hagyd magad mögött a problémáidat, az üzletben mindenki egyenlő és addig marad, amíg kedve tartja! Kávézhatsz, játszhatsz az Xboxon, tévézhetsz, a nyugiszobában lazíthatsz, vagy egyszerűen csak beszélgethetsz velünk. Van, aki reggel beugrik egy hajvágásra, és csak este veszi észre, hogy az egész napját nálunk töltötte.

Fotó: W. E.

A programok többnyire spontán alakulnak. A foci vb-döntő napján is az egyik szomszédnak jutott eszébe a csilis bab. Pillanatokon belül előkerült egy rezsó is valahonnan, az argentin-francia meccsre pedig már legalább húszan-huszonöten gyűltünk össze. És a vacsi is isteni lett.

Mindketten a hároméves klasszikus fodrászképzés során sajátítottuk el a mesterfogásokat. Manapság egyre elterjedtebbek a néhány hónapos gyorstalpalók, de mi úgy gondoljuk, ennyi idő alatt ezt a szakmát nem lehet rendesen elsajátítani. Biztos alapokra kell épülnie a gyakorlatnak, a folytatásban pedig a kreativitás és az új dolgok, valamint az emberek iránti nyitottság is legalább ilyen fontos. A szakmai tudás a személyes emberi fejlődésen keresztül mélyül csak el igazán.

A minőségi szolgáltatás számunkra azt is jelenti, hogy a szalonból távozva, minden reggel magabiztosan nézhet tükörbe a vendégünk. Akár egy hónapon át is. Persze, mindenki sajátos igényekkel érkezik hozzánk, egyetlen dolog azonban mégis közös. Új frizuráján keresztül önmagukat szeretnék leginkább megtalálni. A pillanatnyi divattrendek egyébként a nyolcvanas évek stílusához nyúlnak vissza, az új elnevezések klasszikus formákat fednek. Modern kivitelezésben.

Fotó: W. E.

Andris kétezertizennégyben Európa-bajnokságot nyert férfi full fashion kategóriában. Milánóba pedig már együtt mentünk tapasztalatot gyűjteni, számunkra ugyanis a nemzetközi kitekintés is fontos. De úgy általában is kíváncsiak vagyunk arra, mi történik körülöttünk a világban. Ennek jegyében most azt tervezzük, hogy Prágában nyitjuk meg a következő üzletünket, miközben a Margit körúton marad a bázisunk. Tíz esztendős hazai tapasztalatainkat szeretnénk hasznosítani a határon túl, miközben mi is új impulzusokkal gazdagodhatunk. Terveink szerint két hetet kint töltenénk, két hetet pedig itthon, így zökkenőmentesen vezethetjük mindkét szalont, a közösség pedig itt is, ott is, épül és erősödik.”

Bálint András és Pöltl Bence
CHEEKY
1027 Margit krt 24.

https://cheeky.salonic.hu/

Fotó: W. E.